Apu työuupumukseen

apu_tyouupumukseen

 • Työuupumus

  Työuupumus on olotila, joka syntyy pitkään jatkuneen stressin seurauksena. Sen osa-alueita ovat voimakas väsymys, oman työn merkityksellisyyden kokemuksen väheneminen sekä omien tietojen ja taitojen epäily. Usein oireisiin liittyy myös uni- ja keskittymisvaikeuksia. Työuupumus voi vaikuttaa myös kotielämään, sillä valtaosa uupuneen voimavaroista menee työstä selviytymiseen. Kotielämässä tämä voi näyttäytyä esimerkiksi itselle tärkeistä harrastuksista tai perhe-elämästä irtautumisena.

 • MIHA-menetelmät avuksi

  Käyttämämme lyhythoito-ohjelmat perustuvat MIHA-menetelmiin, joiden on havaittu olevan maailman tehokkaimpien työuupumuksen hoitomuotojen joukossa. Lisäksi jo hyvin lyhyillä interventioilla on saatu hyviä tuloksia vakavankin työuupumuksen hoidossa. Työuupumusta hoidettaessa työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen on yleensä keskeistä ja erityistä huomiota kiinnitetään sen pohtimiseen, mistä ollaan luovuttu työssä jaksamiseksi. Työuupumuksen hoidossa käsitellään sekä työoloja että omiin toimintatapoihin liittyviä työuupumusta ylläpitäviä tekijöitä. Hoito-ohjelman aikana etsitään uutta suhtautumistapaa työhön ja harjoitellaan taitoja, joilla uupumista voi ehkäistä myös jatkossa.

Työuupumuksella on yleensä laaja-alaiset vaikutukset myös työn ulkopuolella.

 

Esimerkkitarinat

 • Työ on minulle tärkeää ja olen ollut ylpeä siitä, että saan tehdä juuri tätä työtä. Minulla on paljon vastuuta ja pyrin hoitamaan tehtäväni hyvin ja olen panostanut oman ammattitaitoni kehittämiseen. Viime aikoina työssä on kuitenkin ollut jatkuva kiire päällä ja uusia vaatimuksia tuntuu tulevan joka toinen viikko. En ehdi hoitaa töitäni sillä tasolla millä haluaisin ja tuntuu kurjalta joutua luovuttamaan puolivalmiita tekeleitä eteenpäin. Minulle on annettu paljon vapauksia työni järjestämiseen, mutta nyt tuntuu, että aika ei vain riitä, vaikka miten järjestäisi. Tällainen tilanne on jatkunut pitkään ja huomaan olevani koko ajan väsyneempi työpäivän jälkeen. Kotiin tullessa en oikein jaksa tehdä mitään ja olen jättänyt monta harrastuksia pois saadakseni energian käyttöön työssä. Kotona on jatkuvasti kinaa kaikenlaisesta pienestä ja hauskojen asioiden tekemiselle yhdessä ei ole joko aikaa tai energiaa.

  Läheiset toistelevat olevansa huolissaan minusta ja sanovat, että jotain pitäisi tehdä. Itse ajattelin pitkään, että kyllähän tässä vielä pärjätään ja kyllä se työtilannekin rauhoittuu ennen pitkää. Nyt alkaa kuitenkin tuntua, että olen aika lopussa ja työkään ei enää tunnu niin mielekkäältä kuin ennen. Haluaisin saada tilannetta kotona parannettua ja aiempia harrastuksia takaisin. Vähän tuntuu, etten ehkä pärjääkään yksi ja että joku on nyt pielessä. En myöskään haluaisi, että työssä huomataan jaksamattomuuteni. Saisikohan tällaisesta ohjelmasta lisää tehoa omaan arkeen? Lyhythoito kuulostaisi houkuttelevammalta kuin pitkä sairasloma tai kuntoutus. Ovatkohan hoidon antajat ammattitaitoisia ja osaavatko asiansa? Ainakaan toimimattomaan pakettiin minun ei kannata käyttää aikaa.

 • Yleensä läheisiltä tulevat viestit kertovat omasta tilanteesta yllättävänkin paljon ja kuulostaa hyvältä, jos se on herättänyt myös sinua miettimään omaa jaksamista. Monesti sitä tunnollisena ajattelee, että kyllähän sitä työvelvoitteiden sivussa saa omankin jaksamisen hoidettua ilman kummempia apuja. Meillä onkin uskomattomia resursseja selvitä kinkkisistäkin tilanteista, mutta välillä voi olla hyvä yhdessä jonkun kanssa miettiä, miten omat voimat saisi parhaiten käyttöön.

  Hoito-ohjelmissamme kartoitetaan yksilöllinen tilanne ja mietitään, mitkä olisivat parhaat keinot vaikuttaa omaan jaksamiseen. HOT-menetelmien avulla työtä katsotaan uudesta näkökulmasta ja työn suhdetta muuhun elämään mietitään, esimerkiksi perheen ja harrastusten tasapainottaminen työn kanssa voi olla keskittymisen kohteena.

  Lyhythoito voi tutkitusti tuoda helpotusta pitkäaikaiseenkin kuormitustilaan ja lyhythoidosta saa itselle välineitä vaikuttaa uupumiseen myös jatkossa. Parhaassa tapauksessa hoito vaikuttaa tulevaa työuupumusta ehkäisevästi. Meillä on kokemusta HOT-menetelmien käyttämisestä erilaisten ongelmien kanssa, ja itse olen ollut mukana kehittämässä näihin menetelmiin perustuvaa tuloksekasta hoitoa nimenomaan työuupumuksen lievittämiseen.

 

 

Lyhythoidolla on mahdollista vaikuttaa pitkäaikaiseenkin työuupumukseen.

 

Työuupumuksen hoitopalvelumme
Ultralyhythoito
 • 4 tapaamista, kesto noin 1 kk
 • Ota käyttöön sivulle sopivat stressinhallintakeinot
 • Tavoitteellinen harjoittelu tapaamisilla ja kotona
 • Tilannekartoitus alussa
 • Luodaan henkilökohtainen jatkosuunnitelma
 • Hinta: 75 e/ tapaaminen (kesto: 1 tunti)
Lyhythoito
 • 8 tapaamista, kesto noin 2 kk
 • Vapaaksi uupumusta aiheuttavista mielen malleista
 • Keinoja työn ja vapaa-ajan tasapainotukseen
 • Tilannekartoitus alussa ja puolivälissä
 • Harjoitteet ja niiden soveltaminen arkeen
 • Hinta: 75 e/tapaaminen (kesto: 1 tunti)

 

Varaa aika

Varaa aloituskäynti tai tutustumissoitto. Voit varata myös yksittäisen käynnin päästäksesi alkuun työuupumuksesta vapautumisessa.

Loading...