Apu unettomuuteen

apu_unettomuuteen

 • Unettomuus

  Unettomuudella on erilaisia muotoja. Se voi ilmetä esimerkiksi nukahtamisvaikeutena, aamuyöheräilynä, huonona unenlaatuna pitkin yön tai jopa unen jäämisellä pois lähes kokonaan. Unettomuus saattaa alkaa äkillisen elämänmuutoksen tai stressijakson seurauksena ja muuttua vähitellen pitkäaikaiseksi. Pitkittyessään unettomuus alkaa vaikuttaa myös keskittymiskykyyn, tarkkaavaisuuteen ja muistiin. Unettomuus vaikuttaa usein hyvin laaja-alaisesti elämään ja omaan hyvinvointiin. Tällöin arjen askareista ja etenkin töistä tai opiskelusta selviäminen vaikeutuu.

 • MIHA-menetelmät avuksi

  Käyttämämme lyhythoito-ohjelmat perustuvat MIHA-menetelmiin, joiden on havaittu olevan toimivia unettomuuden hoidossa myös silloin kuin perinteisemmät hoidot eivät auta. Meidän ohjelmissamme yhdistetään hyvän unihygienian harjoittelu laajempaan kartoitukseen unettomuuteen liittyvistä laukaisevista ja ylläpitävistä tekijöistä ja pyritään oireiden lisäksi hoitamaan syitä niiden takana. Ohjelmamme aikana opittuja taitoja pystyy jatkossa käyttämään itsenäisesti oman unen hoitamiseen.

 

Usein unettomuuden taustalla on tekijöitä, joihin pelkkä patjan vaihto ei auta.

 

Esimerkkitarinat

 • Minulla pyörivät asiat illalla mielessä ja en saa unta. Välillä nukahdan ihan hyvin, mutta herään sitten aamuyöllä miettimään asioita. Aluksi ajattelin, että tämä on väliaikaista, kun elämässä tapahtui isoja muutoksia. Mutta elämäntilanne ei sitten helpottanutkaan ja unettomuus jatkui vain. Minusta tuntuu, että tämä on vaikuttanut koko elämään parisuhdetta ja harrastuksia myöten. Tuntuu, että olen taakka läheisilleni. Elämä ei tunnu oikein elämisen arvoiselta, kun ei jaksa mitään.

  Nyt on sellanen olo, että pitäisi päästä eteenpäin elämässä. Kovin paljon en koe saaneeni mistään apuakaan. Tai onhan noita lääkkeitä tullut kokeiltua, mutta muuta ei sitten oikein ole ollut tarjollakaan. Miten tämä ohjelma voisi hyödyttää minua ja mitä voisin ajatella siitä saavani? Minusta tuntuu, ettei unettomuuttani ole aina otettu kovin vakavasti ja en oikein tiedä, miten siihen pitäisi suhtautua. Valitanko vain turhasta? Tapahtuuko elämänlaadussani muutosta tällaisen ohjelman myötä ja voinko sen avulla vaikuttaa tilanteeseeni merkittävästi? Olenhan jossain määrin jo tottunut tähän unettomuuteen, joten välillä mietin myös, kannattaako sitä hoitaa.

 • MIHA-menetelmiin perustuvilla hoito-ohjelmilla on mahdollista saavuttaa lyhyellä hoitojaksolla pitkäaikaisia vaikutuksia. Tämä perustuu yhdessä opeteltujen välineiden soveltamiseen omaan arkeen myös ohjelman loputtua. Ohjelma voi olla vaihtoehto unilääkkeille tai se voi auttaa vähentämään lääkkeiden tarvetta. Keskustele kuitenkin aina oman lääkärisi kanssa ennen kuin muutat lääkkeiden annostusta.

  Ohjelmissamme keskitytään lisäämään mielekkyyttä elämään ja suuntaamaan toimintaa takaisin itselle tärkeisiin asioihin. Välineet, joita ohjelman aikana harjoitellaan, auttavat selviämään arjen haasteista ja toimimaan omien arvojen mukaisilla tavoilla niissäkin tilanteissa, joissa se on haasteellisinta. Ohjelmamme alusta saakka tehdään jatkuvasti arjessa asioita, jotta elämänlaatu paranisi ja unettomuus helpottaisi.

  Meidän mielestämme unettomuuteen kannattaa aina suhtautua vakavasti ja sitä kannattaa hoitaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, koska sen vaikutukset elämään ovat usein laaja-alaisia. Unettomuus voi joskus jatkua pitkään ja voi tuntua siltä, että mikään ei auta. Mitä jos ei -ajattelun sijaan me pyrimme keskittymään kysymykseen “Mitä tekisit jos unettomuutesi katoaisi tänään?” Tältä pohjalta unettomuuden hoito pureutuu itselle olennaisiin asioihin.

 

 

Unettomuuden kanssa ei kannata jäädä yksin.

 

Unettomuuden hoitopalvelumme
Ultralyhythoito
 • 4 tapaamista, kesto noin 1 kk
 • Unettomuuden lääkkeettömät hoitokeinot käyttöön
 • Tavoitteellinen harjoittelu tapaamisilla ja kotona
 • Tilannekartoitus alussa
 • Luodaan henkilökohtainen jatkosuunnitelma
 • Hinta: 75 e/ tapaaminen (kesto: 1 tunti)
Lyhythoito
 • 8 tapaamista, kesto noin 2 kk
 • Vapaaksi unettomuutta aiheuttavista mielen malleista
 • Keinoja parantaa unta pitkäkestoisesti ja lääkkeittä
 • Tilannekartoitus alussa ja puolivälissä
 • Harjoitteet ja niiden soveltaminen arkeen
 • Hinta: 75 e/tapaaminen (kesto: 1 tunti)

 

Varaa aika

Varaa aloituskäynti tai tutustumissoitto. Voit varata myös yksittäisen käynnin päästäksesi alkuun unettomuudessa vapautumisessa.

Loading...