Referenssit

Laurea-ammattikorkeakoulu, Verkkokurssit

Olen kehittänyt Laurealle työelämätaitoihin liittyvää automatisoitua verkko-opetuskokonaisuutta. Teemoina ovat osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen, ura- ja elämänsuunnittelu sekä itsensä johtamisen taidot. Kokonaisuuteen liittyvä podcast-sarja on kuunneltavissa Laurean SoundCloudissa, josta se löytyy nimellä Mielekkään työuran rakennussarja.

 

Finavia, Hyvinvoinnin aamukahvit

Olen toteuttanut Finavian kanssa hyvinvoinnin aamukahveja, joissa yhdistyvät pitämäni tiivis alustuspuheenvuoro ja yhteinen keskustelu kerran teemasta. Aamukahvien aihepiirit ovat liittyneet esimerkiksi vireen ja unen säätelyyn työskentelyä tukevasti, työssä jaksamisen edistämiseen käytännön keinoin sekä työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen.

 

Finnish Consulting Group, Esimiesvalmennukset

Olen toteuttanut FCG:n kanssa esimiesvalmennuksia teemoista Innostumisen psykologia, Kohtaamisen psykologia ja Esimiestyö on vuorovaikutusta. Innostumisen psykologia -teemassa pohdittiin esimiestyön arvoja sekä omien ja toisten vahvuuksien esiin saantia työssä. Kohtaamisen psykologia -teemassa käytiin läpi vuorovaikutuksen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä ja koottiin keinoja kehittää esimiestyöhön liittyviä kohtaamisia. Esimiestyö on vuorovaikutusta -teemassa käsiteltiin esimerkiksi kuuntelun taitoja, palautteen antamista ja vastaanottamista sekä ristiriitatilanteissa toimimista.

Parasta valmennuksessa olivat käytännön esimerkit.

Esitellyt harjoitukset ovat erittäin hyödyllisiä minulle.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Mindfulness-tuokio

Olen pitänyt viraston henkilöstölle mindfulnessiin opastavan tuokion osana työhyvinvointiohjelmaa. Mindfulness-tuokiossa yhdistyivät tiiviit tietoiskut, käytännön harjoituskokeilut ja mindfulnessin arkeen soveltamisen vinkit.

 

Edusote Oy, Jaksamisen haasteiden tunnistaminen -luento

Olen pitänyt luennon aiheesta ”Kuinka tunnistaa jaksamisen haasteet ja vaikuttaa niihin ajoissa?” osana Edusoten organisoimaa ”Miten jaksaa työssä ja arjessa” -seminaaria. Luennolla keskityttiin työssä uupumisen merkkien tunnistamiseen sekä pienten arjen keinojen etsimiseen jaksamisen kohentamiseksi merkkien tullessa esiin.

 

Andritz Oy, Aivotyöläisen ajanhallinta -valmennukset suomeksi ja englanniksi

100 % vastanneista suosittelee minua todennäköisesti tai erittäin todennäköisesti

Ei pelkkä luento, konkreettiset harjoitukset hyviä. Ei nukuttanut koko aikana, se kertoo jotain. Ylitti odotukset.

Erilaiset harjoitteet antoivat ajattelun aihetta eniten. Kiitokset luennoitsijalle innostavasta otteesta aiheeseen!

Konneveden kunnan sivistystoimi

Toteutin sivistystoimen henkilöstölle hyvinvointiluennon ja yksilöllisten ohjaustapaamisten kokonaisuuden, jossa keskityttiin keinoihin parantaa arjen jaksamista ja löytää keinoja tehdä omaa työtä tehokkaasti.

 

Verve Jyväskylä

Toimin psykologina ammatillisessa kuntoutuksessa useamman kuukauden. Työtehtäviini kuuluivat yksilölliset arviointitapaamiset, psykologinen testaaminen, ryhmien vetäminen ja moniammatillisen tiimin jäsenenä toimiminen.

 

Kuntoutus Summassaari

Toimin psykologina kuntoutuspalveluissa useamman vuoden osallistuen esimerkiksi TULES- ja KIILA-kurssien toteukseen. Asiakkaista löytyi ammattilaisia hoitajista opettajiin ja tehtaan kokoonpanosta IT-alalla toimiviin. Valmennusteemoina olivat esim. Kivun psykologia, Elämäntapamuutoksissa onnistuminen, Stressinhallintaa vireystilan säätelyllä ja Unenhuolto.

100 % vastanneista suosittelee minua erittäin todennäköisesti

Selkeä ja rauhallinen esiintyminen, myös hyvät luentomateriaalit. Ihana luento.

Timo Kettunen, Diske Oy:n toimitusjohtaja

Toteutettu yhdessä Hanna Markukselan kanssa

Tilasin workshopin Hannalta ja Sannalta koskien tiedepohjaista elintapamuutosta ja työhyvinvointia. Vaatimuksenani oli järjestää melko nopealla aikataululla päivän mittainen sessio, jonka tarkoituksena oli ennalta toimitetun materiaalin perusteella luoda täysin uudenlainen, psykologinen ohjausmalli.

Sen lisäksi että aikataulujen sopiminen ja käytännön järjestelyt sujuivat todella jouhevasti, niin sain todella kattavat muistiinpanot ja tarkat lähdeviitteet kaikelle mitä workshopissa käsiteltiin. Hannan ja Sannan kanssa oli todella mukavaa työskennellä, eikä yksikään kysymys jäänyt avoimeksi. Suosittelen yhteistyötä varauksetta!

IWELLO

Olen toiminut asiantuntijana hyvinvointivalmennuksissa vuoden 2019 alusta. Asiakaskunta on koostunut asiantuntija- ja esimiestyötä tekevistä. Referenssejä IWELLOn palveluista löytyy osoitteesta https://www.iwello.fi/referenssit.

 

Elämäntapamuutoksen etävalmennus

Oli ihanaa, kun huomioitiin yksilöllisyys eikä vain vedetty läpi jotain tiettyä kaavaa. Sain paljon hyviä harjoituksia ja lukuvinkkejä. Todella asiantuntevaa apua ja olet kyllä oikealla alalla. Suosittelisin vastaavaa muille.

Suorituskyvyn arvoitus -valmennuspaketti

Toteutettu yhdessä Hanna Markukselan ja Satu Kettusen kanssa

90 % vastanneista suosittelee meitä todennäköisesti tai erittäin todennäköisesti

Asiantuntijat sydämellä mukana koulutuksessa. Elävät sitä mitä opettavat! Ovat samalla tasolla, hyviä esimerkkejä. Todellisia ammattilaisia, erittäin hyvä trio!

Erilainen näkökulma kuin ”perinteisissä” ajanhallintatekniikkakoulutuksissa. Herätti ajattelemaan.

Hyvä dynamiikka, aito meininki, hyvät omakohtaiset kokemukset. Käytännönläheinen. Asiantuntevat vetäjät.”

Parasta oli kolmen eri asiantuntijan lähestyminen aiheeseen. Paljon tietoa tieteen näkökulmasta myös aiheista.

Parasta oli kaikki se tieto, mikä selkeytti sitä, miksi itse tekee asioita niin kuin tekee. Sparrausryhmä oli tosi kiva!

Koulutukset oli aikataulutettu hyvin (sopivan pitkä, hyvä aika). Sisältö hyvin suunniteltu ja selkeä.

Ujo mutta osaava
-webinaari

Toteutettu yhdessä Hanna Markukselan kanssa

Pureuduttiin aiheeseen monipuolisesti ja annettiin konkreettisia neuvoja ja ohjeita.

Asiantuntevat puhujat, tieteellinen näkökulma.

Rauhallisesti ja asiallisesti käyttäytyvät kouluttajat. Sai ajattelemaan, että en ole ominaisuuksieni kanssa yksin.


Vuorovaikutuksesta voimaa -valmennus

Toteutettu yhdessä Hanna Markukselan kanssa

Sain paljon hyviä vinkkejä hyvinvoinnin kehittämiseen. Pidin harjoituksista ja ne oli toimivia. Oli todella mielenkiintoinen koulutus, taitavat esiintyjät. Toimii loistavasti omien esimerkkien käyttö, esimerkillinen vuorovaikutus! Erinomaiset materiaalit, kalvot. Mainio asiakaspalvelu, joustavuus.

Sain ideoita oman hyvinvoinnin kehittämiseen. Hyviä harjoitteita. Lähinnä hyvä tiedostaa, että millaisia harjoitteita on olemassa, mitä voisi yrittää ottaa käytäntöön.

Erilaisuus eduksi -valmennus

Toteutettu yhdessä Hanna Markukselan kanssa

Ymmärrän hiukan paremmin toisen käyttäytymistä ja syitä. Koulutuksella oli hyvä sisältö ja ilmapiiri oli loistava.

Koulutus avarsi mieltä. Tietoisuus omista toimintatavoista ja ominaisuuksista on jo välillä turhankin suuri, mutta nyt saattaa aktiivisemmin miettiä itselle sopivia tapoja toimia tilanteissa ja ihmisten kanssa, ja samalla ymmärtää muiden toimintaa paremmin. Kiitos ajatuksia herättävästä koulutuksesta!

Sai ajattelemaan sitä, että en kyllä juuri koskaan huomioi toisen persoonaa siinä miten otan jonkin asian puheeksi. Pitänee ihan vaan harjoituksen vuoksi analysoida toisten persoonaa ja oppia muokkaamaan omaa käytöstä heitä kohtaan sen mukaan.